Boord van overhemd

Boord van overhemd

Dat er verschillende merken goed en comfortabele overhemden maakt is al bij heel veel mannen bekend. De man, die bekend is met merken zoals OLYMP, Eterna, Venti en Seidensticker weet dat er verschillende modellen zijn en dat er bij elk postuur wel een goed passend overhemd te vinden is. Maar niet alleen de pasvorm is belangrijk. Zeker ook het uiterlijk van het overhemd is van belang. Elk overhemd is voorzien van een kraag. Welke kraag je moet kiezen hangt af van de stropdas of de uitstraling die gewenst is voor het overhemd. Tenslotte is werk ook een Olympische topsport, met maar 1 doel: naar de TOP!

Een overhemd kan voorzien zijn van bijvoorbeeld een button down kraag. Dit is de kraag met aan de onderkant knoopjes, die dienen om de kraag goed in model te houden. Eigenlijk is deze kraag bedoeld op het casual overhemd zonder stropdas. Toch kan de stropdas wel tenzij deze niet erg breed is.

Het overhemd voor de zakelijke gelegenheid is vaak voorzien van een New Kent kraag of een Haai kraag. Deze beide kragen zijn zonder knoopjes aan de onderkant en kunnen erg goed met een stropdas gedragen worden. De Haai kraag is dan wat breder en dan ook beter geschikt voor de brede stropdas. Wat voor kraag er ook gekozen worden. De kragen zijn zo gemaakt dat ze niet snel slijten, goed te reinigen zijn en altijd perfect blijven zitten. Bij de button down kraag van het OLYMP overhemd zijn de knoopjes goed stevig vast gezet en hebben soms een contrasterende kleur, wat een mooi effect geeft op het uiterlijk. Ook de binnenkant van de kraag is extra verstevigd en ook vaak weer met een contrast kleur afgewerkt.