Lang, langer, langst

Lang, langer, langst

De Nederlandse mannen behoren tot het langste mannenvolk op aarde. De gemiddelde lengte van de Hollandse man ligt op 183 centimeter. Met kop en schouders steken we boven anderen uit. Het is iets om trots op te zijn, maar het brengt wel allerlei issues met zich mee op het gebied van overhemden. Daarom bestaan er gelukkig overhemden mouwlengte 7.

overhemden voor de extra lange man

Een overhemd in een normale maat is onmogelijk voor de lange man. Het overhemd valt vaak te kort, de boordmaat is verreweg van perfect en de rugpas loopt niet goed. Lange mannen lopen daardoor vaak rond met overhemden die óf te kort zijn óf te lang zijn. Kortom, een gewoon overhemd is niet geschikt voor de lange man. Gelukkig zijn er overhemden met mouwlengte 7.

Wat houdt mouwlengte 7 in?

Overhemden mouwlengte 7 zijn extra lange overhemden voor mannen. Deze overhemden hebben een lengtemaat en vallen daardoor onder de speciale kledingstukken. De overhemden zijn net iets langer op de mouwen en hebben een langere ruglengte. De lengte van de mouwen varieert tussen de 70 centimeter en de 79,9 centimeter.

Hier moet u op letten als u overhemden in mouwlengte 7 koopt

Heeft u een overhemd in een lengtemaat nodig? Dat betekent niet dat alle overhemden in mouwlengte 7 u flatteren. Bij de aanschaf van een overhemd in een lengtemaat moet u letten op drie aspecten: de mouwlengte, de pasvorm en de boordmaat.

  1. Houd rekening met uw armlengte. De mouwen van een overhemd dienen net iets over de hand te vallen.
  2. De pasvorm van het overhemd moet u perfect passen. Het overhemd dient nauw op de schouders te vallen en de stof moet langs de rug vallen. U heeft meestal de keuze uit drie pasvormen.
  3. Ook de boordmaat moet juist zijn. De boordmaat bepaalt hoelang het overhemd is en hoe getailleerd het overhemd is.
Reacties zijn gesloten.