Onmisbaar en onzichtbaar: het onder T-shirt

Onmisbaar en onzichtbaar: het onder T-shirt

Onmisbaar en onzichtbaar: het witte ondershirt. Een onder shirt is, zoals de naam al suggereert, een kledingstuk om ergens onder te dragen. Een ondershirt wordt vaak gedragen onder een overhemd, maar is een ondershirt wel echt nodig en kan deze ook los gedragen worden?

Het belang van een ondershirt

Een ondershirt is allesbehalve nutteloos, Het is een kledingstuk van ongekende waarde in uw garderobe. Met een shirt onder uw overhemd worden zweetvlekken beter geweerd tijdens hard werken en andere activiteiten. Niet voor niks zijn wij de website OLYMPISCHE overhemden, hard werken gaat niet zonder het nodige zweten en nare geurtjes. Niet alleen gaat uw overhemd daardoor langer mee, maar het beschermt u ook tegen gĂȘnante situaties. Met een ondershirt zorgt u voor een extra beschermingslaag tegen zweet en vocht. Een ondershirt is ook een manier om uw lichaamswarmte langer vast te houden. Met deze extra laag onder uw overhemd zorgt u voor extra isolatie. Dat is wel zo prettig in de winter.

Een wit t-shirt of gekleurd?

Een ondershirt dient onder uw overhemd gedragen te worden, maar voor welke kleur kunt u het beste kiezen? Een grote modeblunder loopt u op wanneer uw ondershirt zichtbaar is. De voorkeur gaat daarom meestal uit naar een wit t-shirt. Dit komt doordat een wit t-shirt niet doorschijnt. Andere punten waar u op moet letten bij de aankoop van een ondershirt zijn als volgt:

  • Draag een ondershirt die lang genoeg is, zodat deze in uw broek blijft zitten.
  • Zorg dat het van 100% katoen is om schuring te voorkomen.
  • Een ondershirt moet onzichtbaar zijn en daarom is een v-hals vaak beter dan een ronde hals.

Een ondershirt gewoon dragen

Een ondershirt is bedoeld om onder het overhemd te dragen. Echter komt het witte t-shirt steeds meer in het modebeeld terug als gewone overkleding. Wanneer u het ondershirt als overkleding wilt gebruiken, moet u goed opletten dat u de juiste pasvorm aanschaft. Een shirt dient uw mooiste punten te benadrukken. Houd als vuistregel het volgende aan: een shirt moest strak om het lichaam zitten en een optimale draagcomfort bieden.

Reacties zijn gesloten.