Welke kleur overhemd past bij een zwart pak?

Welke kleur overhemd past bij een zwart pak?

Een zwart pak is een echte klassieker onder de pakken en niet voor niets nog altijd ontzettend populair. Een formeel event schreeuwt om een stijlvol zwart pak en vanaf de avond is gevallen staat u nergens beter mee dan met zwart. Een belangrijke keuze die u echter moet maken is de kleur van uw overhemd. Het hemd is de finishing touch van de outfit maar wel eentje die afhankelijk van de kleur een totaal andere look kan geven. Overhemden met extra lange mouwen zijn overigens ook een goed idee om een gelaagdheid te bekomen.

Klassieke keuzes

Een zwart overhemd is een vrij klassiek hemd. Desondanks lijkt de keuze van zwart op zwart op het eerste zicht vrij gewaagd. Er zijn dan ook tal van manieren waarop dit mis kan gaan. Aan de andere kant oogt een goed geslaagde All-black outfit ook zeer scherp en verfijnd. De sleutel tot succes? Combineer verschillende texturen zodat elk zwart zijn eigen karakter heeft. Een typisch voorbeeld is opteren voor een katoenen overhemd met een wollen pak. Dezelfde redenering kan overigens gemaakt worden met een grijs hemd. Is zwart op zwart toch net wat te veel voor u? Dan kunt u altijd terugvallen op het klassieke wit. Een wit hemd is niet voor niets al sinds het begin der tijden de standaard combinatie met een zwart pak. De combinatie zwart-wit ziet er gewoon goed uit.

Als het even anders mag

Zwart of wit toch niet helemaal uw ding? Dan is een hemd in pastelkleuren geen slecht alternatief. Pastel geeft u de kans om toch iets opvallender voor de dag te komen zonder er vreemd uit te zien. Bovendien is een zwart pak met een pastellen hemd een goed canvas voor gestreepte of bedrukte hemden. Is dat nog net iets te tam? Dan is een bordeaux overhemd een goede keuze. Bordeaux toont duidelijk aan dat u iemand bent die durft en geeft u een opvallend uiterlijk zonder er slecht uit te zien. Weinig kleuren passen immers beter bij zwart dan een stijlvol bordeaux.

Wil wilt u meer lezen over he dragen van een zwart pak? Onze collega bloggers van Manners hebben hier ook een leuk stuk over geschreven.

Reacties zijn gesloten.