Shirt blijft niet in de broek zitten

Shirt blijft niet in de broek zitten

Lange mannen problemen: shirt die niet goed in broek blijft zitten! We zijn allemaal bekend met het typerende ‘bouwvakkers outfit’. Het is een outfit waarbij het shirt een beetje omhoog kruipt, waardoor we iets meer zien dan gewenst. Lange mannen lopen vaak tegen hetzelfde probleem aan, maar dan ook met overhemden. Daarom zijn er extra lange overhemden, speciaal voor deze groep mannen.

Lange mannen en een te kort overhemd

Met name in Nederland hebben veel mannen last van een overhemd die te kort zit of voortdurend uit de broek schiet. Nederlandse mannen staan bekend als een lang volk. Afgelopen 100 jaar is de gemiddelde lengte met 20 centimeter toegenomen. Aan de ene kant een goed iets. Lange mannen ogen aantrekkelijk en zijn vaker succesvol (ja, echt waar!), maar het brengt wel problemen met zich mee op het gebied van passende kleding. Een overhemd die niet goed blijft zitten is ontzettend vervelend. Bovendien oogt het ook niet professioneel als u voortdurend bezig bent met het terug stoppen van uw overhemd. Gelukkig bestaan er sinds een aantal jaar de extra lange overhemden.

Extra lange overhemden voor lange mannen

Mannen die langer zijn dan gemiddeld hoeven niet meteen te grijpen naar xxl maten. Afgelopen jaren is er veel meer aandacht gekomen voor lengtematen, waaronder bijvoorbeeld mouwlengte 7. Deze maten zitten niet vormloos en maken een lange slanke man niet dik en onverzorgd. In tegendeel, de lengtematen vormen de juiste pasvormen voor mannen die langer zijn dan gemiddeld. Deze kleding flatteert en sluit perfect aan op het lichaam.

Goed gekleed gaan met extra lange overhemden

Een extra lang overhemd staat niet meer sullig en onverzorgd. Deze overhemden met mouwlengte 7 blijven netjes in uw broek zitten. Dat is een fijn gegeven, aangezien u met deze overhemden met een gerust hart kan bukken, zitten en bewegen. Doordat de overhemden een langere rug lengte hebben, voorkomt u de ‘bouwvakkers look’ en bereikt u een echte ‘gentlemen uitstraling’.

Reacties zijn gesloten.