Olymp smoking overhemd

Olymp smoking overhemd

De smoking

Bij formele feestelijke gelegenheden dient er vaak in ‘’black tie’’ gekleed te gaan. Dit kledingvoorschrift houd in dat je als man een smoking dient te dragen met een wit smoking overhemd. Een smoking is een tweedelig kostuum in de kleur zwart of heel donkerblauw.

Smoking overhemd

De beroemde strijkvrije overhemden gigant Olymp verkoopt naast de normale overhemden collectie ook smoking overhemden van 100% strijkvrij katoen. Voor veel lange mannen is  het vaak moeilijk om mouwlengte 7 te vinden. Daarom zijn de smoking overhemden van Olymp ook beschikbaar in deze mouwlengte.

Na het wassen van de hemden kan er het best de boord en manchetten gladgestreken worden met de vingers. Onder de smoking wordt meestal een helder wit overhemd gedragen met openstaande boord.

Smoking gelegenheden

Voor het dragen van een smoking kan er sprake zijn van officiële gelegenheden zoals een premiere, ceremonie of gala. Maar het kan ook gaan om formele:

  • Recepties;
  • Diners;
  • Bruiloften.

Dit zijn de meest voorkomende smoking gelegenheden, waarvoor de Olymp overhemden prima geschikt zijn. Uiteraard zijn er nog meer algemene feestelijke activiteiten op te noemen, let hierbij goed op welke dresscode staat aangegeven.

 

Reacties zijn gesloten.