Oranje stropdas

Oranje stropdas

oranje stropdas

Een passende stropdas bij je overhemd voor Koningsdag of het WK 2014? Wij Nederlanders, maar ook mensen uit bijna alle andere landen, denken bij Nederland aan de kleur oranje terwijl onze vlag toch echt rood, wit, blauw is. Oranje is nog afkomstig vanuit de tijd van Willem van Oranje (1533 – 1584), zijn naam heeft ervoor gezorgd dat dit nog steeds ‘onze’ kleur is. Maar de geboorte naam van Willem van Oranje was Willem van Nassau, hoe dit zit? Willem heeft van zijn neef de Franse streek ‘Orange’ geërfd. Hieraan heeft hij ook zijn naam, en wij Nederlanders de kleur, te danken.

Koningsdag

Over een ruime week is het weer koningsdag, de dag dat ons staatshoofd zijn verjaardag viert. Deze dag staat in het teken van de kleur ‘oranje’. Waar je ook gaat of staat deze zaterdag draagt iedereen iets in deze kleur. Van top tot teen in het oranje gestoken of juist een simpel shirt en oranje accenten. Hoe leuk staat een fris simpel T-shirt of (OLYMP) overhemd met een oranje stropdas? Wij vinden een oranje stropdas in ieder geval één van de leukste accessoires.

Stropdas ook voor het WK

De oranje stropdas kun je ook dragen tijdens het WK naar je werk. Overdag netjes gekleed met een OLYMP overhemd naar je werk volgens dresscode van het bedrijf, maar toch supporter van het Nederlands elftal. Met de keuze voor een oranje stropdas heb je nog steeds genoeg keuze, wil je juist een opvallend fel oranje stropdas of kies je liever voor een subtielere versie door voor zacht oranje te kiezen. Niet alleen in de kleur is volop keuze, maar ook in het materiaal van de stropdas. Door al deze verschillende factoren is er voor iedere smaak en iedere portemonnee een geschikte oranje stropdas.

Reacties zijn gesloten.