Welke kraag past het beste op een overhemd?

Welke kraag past het beste op een overhemd?

Het soort kraag zegt veel over de drager! Overhemden komen in allerlei soorten en maten, en een van de meest bepalende kenmerken van het hemd is de kraag. Er zijn tal van kragen, die ieder een heel eigen uitstraling geven aan de drager. Denk daarbij aan een klassieke uitstraling, een hele sportieve uitstraling of een heel moderne uitstraling. Welke kraag past het best bij wat u wenst uit te stralen?

Welke soort kraag past bij welke gelegenheid?

De klassieke kragen op overhemden zijn toch zeker de Kent, de New Kent en de New York Kent. De Kent kraag heeft voldoende ruimte voor een Windsor knoop in de stropdas. De New Kent is iets wijder, en wordt tegenwoordig het meest gedragen. De kraag van dit overhemd biedt ruimte voor iedere stropdas knoop. De New York Kent is dan weer smaller dan de klassieke Kent en is vaak de kraag op overhemden die sterker getailleerd zijn. Deze kraag draagt u het best met een smalle stropdas en dunne knoop. Deze kragen vindt u op de meeste informele en formele overhemden, en ieder van deze kragen passen bij stuk voor stuk goed bij bijna iedere gelegenheid.

De meest klassieke kraag op een overhemd moet wel de vadermoordenaar zijn. Dit is een opstaande kraag met omgeslagen punten, die u uitsluitend kunt dragen met een vlinderdas.

Wilt u een meer moderne uitstraling? Er zijn verschillende kragen die een minder klassieke uitstraling hebben. De Haifisch kraag, of cut-away is daarvan de meest moderne. Deze kraag is erg wijd, en kunt u daarom met alle dassen, en ook zonder stropdas dragen. Het is de meest populaire moderne kraag op dit moment en u vindt deze kraag op overhemden die getailleerd zijn.

Een kraag die u het best zonder das draagt is de button-down kraag. Deze kraag wordt bij de punten vastgeknoopt, zodat de boord niet omwaait tijdens het spelen van bijvoorbeeld polo.

 

Reacties zijn gesloten.