Wat is een lengte maat overhemd?

Wat is een lengte maat overhemd?

Wat is het verschil tussen normale overhemden en lengte maat overhemden? Overhemden worden normaal gesproken geproduceerd in de standaard confectiematen. Dat betekent dat de verhoudingen van de meeste confectiekleding zijn afgestemd op het merendeel van de mensen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze verhouding u ook goed past. Misschien behoort u niet tot de meerderheid. Aangezien Nederlanders mannen het langste volk op aarde zijn, is de kans groot dat standaard confectie u niet goed past. Een lengte maat overhemd is een shirt met een extra lange mouw – mouwlengte 7 noemen we dat. De mouw heeft 5 centimeter extra lengte, en de rugpand en het shirt zelf zijn ook iets langer. Deze overhemden zijn speciaal ontworpen voor de lange man, en dus uitstekend geschikt voor de lange Nederlander.

Voor wie is een lengte maat overhemd geschikt?

Bent u langer dan 1,85 meter? Dan behoort u tot een grote groep Nederlands waarvan de mouwen van overhemden vaak net te kort zijn, en niet mooi onder het colbertje of pullover uit komt. Voor deze groep mannen is confectiekleding geen goede optie: de verhouding van deze kleding zijn niet goed, waardoor die vaak niet goed past. De oplossing voor dit probleem is de lengtemaat: kleding gemaakt met de lange man in het achterhoofd.

Hoe meet u uw lengtemaat op?

U kunt zelf gemakkelijk uw lengtemaat opnemen, door te meten van de kop van de schouder tot aan de muis van de duim. Vervolgens vergelijkt u deze maat met de armlengte in de maattabellen op onze website. Heeft u problemen met standaard confectiematen? En bent u op zoek naar het perfect passende overhemd? Wij raden u aan eens te kijken naar onze lengte maat overhemden. U bestelt bij ons gemakkelijk, veilig en snel al uw overhemden, sokken, stropdassen en ondergoed. Een groot deel van onze collectie is beschikbaar als lengte maat overhemd, en nu steeds meer lange mannen bij ons bestellen, wordt het aanbod alleen maar groter.

Reacties zijn gesloten.