Wat kies jij? Wel of geen borstzak op je overhemd

Wat kies jij? Wel of geen borstzak op je overhemd

Vaak is de keuze wel of niet een borstzak op een overhemd een puur persoonlijk iets. Borstzakken zijn er pas vanaf de ‘60er jaren omdat het giletje of vestje toen eigenlijk compleet afgeschaft werd. De borstzak werd de plek voor een pen, leesbril of een pakje sigaretten aan gezien bijna iedereen toen rookte. Daarna kwamen er nog uitvoeringen met twee borstzakken en hebben we ook de variant met klep gezien.

Wel of niet?

borstzak op je overhemd?

Bij veel merken is er een onderscheid in wel of niet een borstzak en vaak is dat afhankelijk van de pasvorm. De wijde, ongetailleerde modellen hebben meestal een borstzak, terwijl de strakke, zeer getailleerde shirts die niet hebben. De tussenliggende pasvormen zijn per merk en shirt weer anders. Dus als je zelf een voorkeur hebt voor met en zonder is het altijd even goed opletten bij het uitzoeken van een nieuw overhemd. Wel is het altijd even opletten met wat je nou in zo’n zakje doet, want het staat niet echt heel charmant als je een uitpuilende borstzak hebt. Vaak wordt de borstzak nu gebruikt voor de keycard en de leesbril en zijn ze voor sommige beroepen waarbij een overhemd verplicht is, eigenlijk onmisbaar.

Sportief met borstzak

Opvallend is dat de meeste casual overhemden met een sportief uiterlijk vaak wel een borstzak hebben. Bij deze stijl past het ook goed en is dan weer ter herleiden naar sportieve activiteiten waarbij het handig is als je een plek hebt waar je een wat papieren, een stopwatch of pasje kwijt kan. Al staan deze overhemden natuurlijk ook prima tijdens minder sportieve gelegenheden.

Reacties zijn gesloten.