Werken als topsport

Werken als topsport

Sporters die zich opmaken voor de Olympische Spelen focussen zich compleet op hun doel: winnen. Voor veel mensen is de topsport geen realiteit, maar de focus op het behalen van een bepaald doel is wel heel herkenbaar. De uren die per dag besteedt worden aan het toewerken naar dat eindpunt, al is het in een carrière meer een tussenstop – net als de nationale-, internationale- en wereldkampioenschappen voor een sporter – is vaak iets waar wel met volledige toewijding aan werken. Fysiek doet het iets minder voor je dan sporten op het allerhoogste niveau maar de drive en passie is hetzelfde.

Sportkleding

sport kleding

Bij iedere sport is er kleding die specifiek voor dit doel ontworpen en gemaakt wordt, uitgevoerd in materialen die ervoor zorgen dat de sporter erdoor geholpen wordt om betere prestaties neer te zetten. Ook op de werkvloer is er kleding die je kan helpen bij het behalen van jouw doelen, ondanks dat kleding niets toevoegt aan je kwaliteiten, is het wel iets dat heel belangrijk is voor je uitstraling en hoe je wordt gezien door ander mensen; zowel collega’s als ook het management. Een overhemd straalt meer uit dan een T-shirt of trui, die zijn toch wat meer casual. Een stapje daar boven is een mooi zittend pak met een overhemd, al dan niet gecombineerd met een stropdas. Vergeet ook zeker de accessoires niet! Een prachtig pak kan compleet zijn uitwerking missen als je er een paar ongepoetste schoenen bij aan hebt of een versleten riem.

Naar de top

Als we de stappen op het carrière pad vergelijken met de stappen van een sporter op weg naar de Olympische top, dan zien we dat ook de outfit steeds belangrijker wordt. Eerst is een gewone sport outfit voldoende, maar hoe verder je komt, hoe specifieker je eisen en wensen worden. Bij normale kleding is dat natuurlijk ook zo; je weet steeds beter wat wel en niet bij je past, waar je je prettig in beweegt en wat het effect van jouw kledingstijl is op andere mensen. En daar doe je je voordeel mee, elke dag weer, op weg naar de top.

 

Reacties zijn gesloten.