Je taille goed opmeten voor je overhemd

Je taille goed opmeten voor je overhemd

Het opmeten van je taille is heel belangrijk voordat je een overhemd gaat kopen. Veel Nederlandse mannen hebben een buikje, in meer of mindere mate, en het is vervelend wanneer het overhemd hier strak spant. Dit zit niet alleen oncomfortabel, maar het ziet er ook niet al te elegant en stijlvol uit. Het opmeten van de taille, ook wel de omvang genoemd, is vaak wat verwarrend. Het is namelijk zo dat er vaak wordt geadviseerd om hiervoor het smalste deel van het bovenlichaam op te meten. Echter, bij mannen met een stevige buik zit dit smalste deel helemaal niet op de plek waar de taille zich bevindt.

Waar moet je dan wel opmeten?

Verschillende pasvormen Verschillende pasvormen

Om de juiste pasvorm te vinden is het goed om te weten wat de omvang is. Je moet hiervoor je taille opmeten. Wanneer je wat voller bent, dan ligt het smalste deel van je bovenlichaam vaak onder de borstspieren. Dit is niet de taille en hier gaat het vaak verkeerd. Als je precies wilt weten waar je taille zit als je wat steviger bent, dan kun je eens naar de zijkant draaien met je bovenlichaam en een beetje naar beneden buigen. Je ziet dan vaak een plooi ontstaan die in dezelfde band ligt als je navel. Dit is het punt waarop je moet meten om goed de omvang te kunnen berekenen.

Waar moet je op letten?

Het gebeurt heel makkelijk dat het meetlint scheef gaat zitten tijdens het meten. Hierdoor wordt de omvang groter dan deze in werkelijkheid is. Let er dus op dat het meetlint goed recht om je lichaam heen gaat. Daarnaast is het ook belangrijk om het meetlint niet strak aan te trekken. Dan kom je juist weer een stukje te kort. Meet daarom losjes om je taille heen om de juiste omvang te krijgen. Je weet dan precies wat je omvang is, ook wel je waist size, voor het aanschaffen van een nieuw overhemd.

Reacties zijn gesloten.