Waarom veel mannen 20 dezelfde overhemden kopen

Waarom veel mannen 20 dezelfde overhemden kopen

Zeker onder de zakenmannen met hoge functies zien we vaak dat zij dagelijks in dezelfde outfit op het werk verschijnen. Dit betekent natuurlijk niet dat zij de hele week door precies dezelfde kledingstukken dragen. Het geeft in de meeste gevallen aan dat zij meerdere dezelfde pakken en meerdere dezelfde overhemden hebben liggen. Sommige mannen hebben wel 20 dezelfde overhemden in de kast liggen, of nog meer. Waarom is dat eigenlijk? Hier zijn meerdere verklaringen voor. Wij noemen de twee meest voor de hand liggende redenen dat mannen voor elke werkdag dezelfde outfit klaar hebben liggen.

De outfit heeft een sterke uitstraling

20 bijna dezelfde overhemden

Zakenmannen hechten vaak aan een bepaalde uitstraling. Zij vinden zichzelf er gewoonweg professioneler, representatiever en zakelijk sterker uitzien in de ene outfit dan in de andere outfit. Wanneer een zakenman de outfit heeft gevonden waarin hij zich het sterkst voelt in zijn zakelijke look, dan zal hij er makkelijk voor kiezen om meerdere van deze outfits te kopen. In zekere zin is het te vergelijken met de ‘geluksonderbroek’ of de ‘gelukssokken’ die veel mannen tijdens een voetbalwedstrijd dragen. Het komt dan ook vaak voor dat de vaste outfit een outfit is die in het verleden gedragen is bij het binnenhalen van de eerste grote zakendeal.

Het voorkomt veel kledingstress

Niet alle mannen zijn even handig in het goed combineren van hun kleding. Het gaat bijvoorbeeld wel vaker mis in het combineren van kleuren. Veel kleuren combineren prima, maar er zijn ook heel wat kleuren die eigenlijk niet samengaan. Mannen die geen hulp hebben bij het combineren en er zelf niet erg goed in zijn kiezen graag voor de veilige weg door meerdere van dezelfde outfits aan te schaffen en kunnen het beste kiezen voor witte of blauwe overhemden waarvan zij wel zeker zijn dat het er goed uitziet. Dit voorkomt veel kledingstress.

Reacties zijn gesloten.